pc-dmis won`t initialize

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • pc-dmis won`t initialize

    I start the program and nothing happens.
    pc-dmis won't initialize.
    Down left appers "Ready" instead of "Initializing...".
    I reboot everything and still doesn't work. What can I do?

  • #2
    Pcdmis version? What machine are you running? Are all cables plugged in? Is E-Stop pressed? Did it crash hard? Any excess noise from the machine? Can you manually jog it?

    Comment


    • #3
      PC-DMIS 2018 R2
      Machine Optiv Classic 322
      All cables are plugged in.
      E-Stop is not pressed.
      No noise from the machine.
      I just wanted to open a new file...
      I'm new with this...

      Comment


      • #4
        Maybe try pressing the machine start button and reopen pcdmis.

        Comment


        • #5
          Already did that. Nothing happened.

          Comment


          • #6
            Originally posted by QRAglobal View Post
            Already did that. Nothing happened.
            Can you share a screenshot of what you are seeing?

            Comment


            • #7
              This is all I have now on my phone. I'm not at work.
              When I open the PC-DMIS all I see is this grey background with "Ready" written down left.
              Attached Files
              Last edited by QRAglobal; 04-30-2019, 01:26 PM.

              Comment


              • #8
                Originally posted by QRAglobal View Post
                This is all I have now on my phone. I'm not at work.
                When I open the PC-DMIS all I see is this grey background with "Ready" written down left.
                OK. I am finally at the machine. Tried remembering things from memory. Mine says "Ready" too. So you are unable to open any programs? When you go to File, is Open... greyed out? The big gray background screen is how the software main screen is set up.

                If you go to Edit...then Machine Interface Setup. Click the Motion tab, is the Homing Enabled box checked?
                Last edited by bfire85; 04-30-2019, 02:15 PM.

                Comment


                • #9
                  I am unable to open any programs.
                  Yes, Open is greyed out and when I press New nothing happens.

                  I am not at work right now. Tomorrow I will check the Motion tab to see if Homing Enabled box is checked.

                  I will reply tomorrow after checking Homing Enabled box.
                  Thank you for your help.

                  Comment


                  • #10
                    sounds to me like you are trying to run ONLINE Pcdmis with the controller OFF.
                    sigpic
                    Originally posted by AndersI
                    I've got one from September 2006 (bug ticket) which has finally been fixed in 2013.

                    Comment


                    • bfire85
                      bfire85 commented
                      Editing a comment
                      That's what I am thinking.

                  • #11
                    Originally posted by Matthew D. Hoedeman View Post
                    sounds to me like you are trying to run ONLINE Pcdmis with the controller OFF.
                    To reiterate what Matt said, double check the ON/OFF switch on the controller in the back of your machine is ON.

                    Comment


                    • bphillips
                      bphillips commented
                      Editing a comment
                      Switch was not labeled on or off. Bit me before too.

                  • #12
                    Originally posted by bfire85 View Post

                    To reiterate what Matt said, double check the ON/OFF switch on the controller in the back of your machine is ON.
                    and that the power cord is in tight.
                    sigpic
                    Originally posted by AndersI
                    I've got one from September 2006 (bug ticket) which has finally been fixed in 2013.

                    Comment


                    • #13
                      Machine Interface Setup is Grey out. I cannot click on it.
                      I checked everything... cables are ok.
                      I don't know what else to do.
                      Tomorrow I will call Hexagon.
                      Thank you all for your help.
                      Attached Files

                      Comment


                      • #14
                        looks like you might be missing your interfac files...
                        Ex-Hex

                        Comment


                        • #15
                          I don't know... it worked just fine. Then i wanted to open a new file and nothing happened...

                          Comment

                          Related Topics

                          Collapse

                          Working...
                          X