Error when trying to take an auto surface point

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Error when trying to take an auto surface point

    error1.png

    I get this message about 50% of the time when trying to take a surface point. The machine will focus in and out, but sometimes will freeze up and I get this error. Any ideas?

  • #2
    Which version/release/build? Just one program or does this happen in all programs? Details my friend! With more info, we'll be glad to help if at all possible.

    Comment


    • #3
      I am using PCMDIS 2017 R1. This happens with all programs. On the Live view screen it will say "readpos failed".

      Comment


      • #4
        Are you in manual or dcc?

        Comment


        • #5
          I get the error in both manual and DCC

          Comment


          • #6
            Check the Z axis scale. If this is an intermittent problem, maybe your scale might be dirty. Last resort, your bearing in the Z axis might be seizing. A few years back our Z axis seized up. Do you hear any noise coming from that area?

            Comment


            • #7
              dph51 KIRBSTER269 VinniUSMC Guys correct me if I'm wrong but wasn't there a thread regarding focusing issues in 2017 and/or 2018? I am trying to find it but I'm not having any luck

              Comment


            • #8
              I had my annual physical today and I'm having trouble focusing.

              B&S CHAMELEON/PCDMIS CAD++ V2011

              There are no bugs, only "UNDOCUMENTED ENHANCEMENTS!"

              sigpic

              Comment


              • #9
                In the vision config, there's a parameter which define the time of stabilization (right click in the video window / configuration/...?)
                I'm not at the cmm.
                Maybe this time is too long (or too short ?)

                Comment

                Working...
                X