star probe calibration

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • star probe calibration

    I am having trouble with star probe calibration I am only using 2 tips locations 1 and 5 and using all angles b-90 and b90 so I have to use 2 calibration sphere locations I use tip 1A0b0 on both calibrations but when I measure with a tip1 and tip 2 on the same circle I get a difference of .007 in the y location. what I would like to know if it is possible to calibrate with the sphere at 45 degees and if so what would the I J K of the shank be.

    3.7MR3
    DEA Ghibli
    2013 MRI
    B&S DEA Ghibli & Global

  • #2
    The vectors are always the trig functions of the angle.

    45 = .707106781
    .707106781

    30 = .5
    .866025404

    0 = 1
    0

    etc.

    HTH (Hope This Helps)
    sigpic"Hated by Many, Loved by Few" _ A.B. - Stone brewery

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • Boomer
      Star Calibration
      by Boomer
      I think that I might be sol here....... Because my head is rotated at a90 b0 my calibration runs fine, except for some bad deviations....Thinking about...
      06-08-2007, 04:45 PM
    • Boris
      Probe star calibration
      by Boris
      I have a question about probe star calibration

      When I made calibration of star probe everithing going fine; but when i going to check...
      05-12-2006, 04:29 PM
    • CMM-FF#31
      Calibrating 18MM Star Probe
      by CMM-FF#31
      I'm trying to calibrate my 18mm Star Probe with 4 tips and total span of 18mm. I'm having trouble with more then one tip hitting on my qualificattion...
      02-26-2018, 06:33 PM
    • Slugger
      Star Probe Problems
      by Slugger
      Hey guys, not new to CMM's, just star probes. I had to run a program that had a star probe in it, so upon calibrating it I ran into issues. The probe...
      09-13-2015, 01:50 PM
    • bigblockv8
      Star probe calibration
      by bigblockv8
      I am having an issue with calibrating a star probe. It is a new probe file.
      AS you can see in the attachment, I am using a TP20 extension also....
      11-21-2014, 02:32 PM
    Working...
    X