new tip question

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • new tip question

    I just received a new tip which I plan on using in slot #3 on my tip changer. The problem is, the tip isn't one that is listed in the drop-down menu (the new one is a .5mm by 20 mm.)
    Any suggestions?
    ** "Well, ain't this place a geographical oddity. Two weeks from everywhere!"~ Ulysses Everett McGill **

  • #2
    You can do one of several things:

    1) Edit the PROBE.DAT file and add the tip in, I think there is a 2x20, you would simply copy the data for that tip, give it a new name, and change the 0.5 to 2.0

    2) Leave it as it is and make a build-up that matches, ie 10mm extension and 0.5x10 tip

    3) Make a build-up that is close, after all, once it is calibrated, it will know the correct length and size and will use THAT information, not the 'designed' information for calibrations in the future.
    sigpic
    Originally posted by AndersI
    I've got one from September 2006 (bug ticket) which has finally been fixed in 2013.

    Comment


    • #3
      use a 10mm ext and a .5 x 10 tip

      Dam Matt you are quick on the draw
      sigpicSummer Time. Gotta Love it!

      Comment


      • #4
        "use a 10mm ext and a .5 x 10 tip"

        Can't do that. The tip without an extension is .5X20.
        Renishaw model A-5003-1345.
        ** "Well, ain't this place a geographical oddity. Two weeks from everywhere!"~ Ulysses Everett McGill **

        Comment


        • #5
          See "Adding a custom stylus:" in the manual or help file.
          sigpicRAH
          B&S GI 10-7-10
          PH10MQ-SP600M
          3.7 MR3

          Comment


          • #6
            Nope, ya didn't get it. In the drop-down list when you are building the probe config in the software, not the actual hardware you have, make a build-up that matches the actaul hardware you are using. So, if there is a 0.5x10 in the drop-down list, use that with a 10mm extension to match the 0.5x20 probe that you actually have.
            sigpic
            Originally posted by AndersI
            I've got one from September 2006 (bug ticket) which has finally been fixed in 2013.

            Comment


            • #7
              she's off and running.

              Thanks guys.
              I did the "close" buildup 10mm ext, .5X10 tip) and it is running around the tooling ball as we speak (or read).
              ** "Well, ain't this place a geographical oddity. Two weeks from everywhere!"~ Ulysses Everett McGill **

              Comment

              Related Topics

              Collapse

              Working...
              X