Immediate splash screen crash

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Immediate splash screen crash

    Good morning All,
    I just encountered this - all has been working fine. The only thing different is there was no probe loaded on shutdown. As soon as I load PCD, the splash window with the probe file confirmation comes up, then goes to immediate error report and shuts down. Anyone else have this happen? I already ran repair, but it didn't help.
    Leitz Reference XI 10.7.6 with HP-S-XIH
    2017 R2 with SP3

  • #2
    Which version are you running? Did the search path get changed? Probe corruption maybe? What happens if a probe is loaded at shutdown?

    Comment


    • #3
      Leitz Reference XI 10.7.6 with HP-S-XIH
      2017 R2 with SP3

      Nothing was changed. It won't even start and run. Splash screen only, then error/close.
      Leitz Reference XI 10.7.6 with HP-S-XIH
      2017 R2 with SP3

      Comment


      • #4
        Wait, that's wrong sorry. 2019 R2 SP 3
        Leitz Reference XI 10.7.6 with HP-S-XIH
        2017 R2 with SP3

        Comment


        • #5
          Maybe the search path for the probes changed somehow? can you get to this screen? (See attached picture)

          image_19134.png

          Comment


          • #6
            I had this EXACT same issue on 2019 with 2019R2. Hexagon remoted in, looked around, could not explain it.

            They had me go into "Settings Editor" to turn off the splash page and then it worked fine (except that PCD was a gray screen when you first open it.) The only explanation I got was "this happens on some computers, we're not entirely sure why" even though this computer came with the machine from Hexagon.

            Going back to an older version of PCD as well as upgrading to 2020 cleared everything up.
            Last edited by DAN_M; 08-12-2020, 10:56 AM.
            SF7107(PCD), SF454(PCD), 152614(Quindos), 9159(Quindos), 7107(Quindos), B&S Manual, M&M Gear Checker

            Comment


            • HxSwartwood
              HxSwartwood commented
              Editing a comment
              This is exactly what I had to do. We even bought a new PC and immediately same thing. Clean install of windows and immediate crash. Such a strange one.

          • #7
            Thanks for the help! I tried repair, didn't work. I uninstalled it, reinstalled it, and restarted. Boom! Came right up. I will never shut down the machine without a probe tip installed again!
            Leitz Reference XI 10.7.6 with HP-S-XIH
            2017 R2 with SP3

            Comment


            • #8
              I couldn't get to any screen....
              Leitz Reference XI 10.7.6 with HP-S-XIH
              2017 R2 with SP3

              Comment


              • ThePudds
                ThePudds commented
                Editing a comment
                Gotcha. My fault.

            Related Topics

            Collapse

            • Gparris1990
              2017 R2 Bug
              by Gparris1990
              I have just recently updated (within the passed few hours) my software to 2017 R2. Prior to that I was using 2016.
              When I program I constantly toggle...
              01-05-2018, 02:57 PM
            • trivcw
              Blue Screen
              by trivcw
              Yesterday I started my computer opened my PC-DMIS 2020 R2 software for our CMM. Everything was fine until I tried to open a measurement routine.
              ...
              03-12-2021, 07:24 AM
            • KIRBSTER269
              Not Recognizing Probe Scanner
              by KIRBSTER269
              So I pulled out my SM25 scanning probe, and when I would go to Calibrate it, this Error would pop up. Solution is under it, and it corrected the problem....
              01-31-2018, 10:23 AM
            • vpt.se
              Installed 2018 R1 SP1...
              by vpt.se
              ...and it just won't work. Multisensor machine (vision, laser, probe) standing still ($$$).
              When starting a new program, I am used to see the "select...
              04-04-2018, 10:28 AM
            • Rocket Ray
              Probe question
              by Rocket Ray
              I have had this problem before and I resolved it but am having it again in a different manner. I leave the CMM computer on, however over the weekend...
              09-28-2009, 10:06 AM
            Working...
            X