Work at home smarter with PC-DMIS

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Work at home smarter with PC-DMIS

    After installing Pc-Dmis 2020 R1 using work from home free license, I'm getting " The License file cannont found " Msessage





    Capture.PNG

  • #2
    Same here.

    I emailed the address I was sent the instructions from, but have had no reply.
    Automettech - Automated Metrology Technology

    Comment


    • #3
      At what point do you get this message? When starting the app? When opening a routine? When executing?

      Is this computer connected to the internet when this happens?

      It might be worth running the Settings Editor and checking the UseLMSLicensing to verify it is set to 1.
      Last edited by Don Ruggieri; 03-27-2020, 08:14 AM.

      Comment


      • NinjaBadger
        NinjaBadger commented
        Editing a comment
        Install seems to go okay, then when you try start pc-dmis you get this error message.

        Can't access settings editor either.

    • #4
      Don Ruggieri

      Looking in Regedit I get the following

      https://www.dropbox.com/s/2538ory5v6...istry.PNG?dl=0

      So UseLMS is set to 1 but license type is HASP?
      Automettech - Automated Metrology Technology

      Comment


      • Kp61dude!
        Kp61dude! commented
        Editing a comment
        They send you a HASP/dongle for this 'free' license?

      • NinjaBadger
        NinjaBadger commented
        Editing a comment
        Nope - that's just what it says in the registry.

      • Kp61dude!
        Kp61dude! commented
        Editing a comment
        O !

    • #5
      License Server Dialog.JPGI found a solution for it not finding the license..

      Download the legacy version of 2020 R1 from February
      Last edited by Don Ruggieri; 03-30-2020, 12:20 PM.

      Comment


      • Don Ruggieri
        Don Ruggieri commented
        Editing a comment
        WIth the LMS server license option enabled, and the "@pcdmis-codefromhome.hexagonmi.com" text entered into the License Server field, it should not matter which build of 2020 R1 you choose to use. The license expiration date is well beyond either of these build dates. When you start the install, until it "loads" this license, there will be a message at the bottom of the license dialog indicating that a license is not found. That is because at that point there is no local license found. I've attached an image of this dialog for reference. Just press the NEXT button to proceed, don't let this license error mis-lead you.

        ps: Sorry that the image is attached as preceding the original post, I will see if I can fix that later.
        Last edited by Don Ruggieri; 03-30-2020, 12:21 PM.

      • Tiago Ferro
        Tiago Ferro commented
        Editing a comment
        Hello, I've the same problem. Tried both versions anda the same result "could not communicate with license server".
        I've talked with our IT tech and he told me that our computers are not getting any ping response with hexagon servers.
        I'm trying to install in my laptop that didn't have any previous PC-DMIS instalation.

      • A_Shomshor
        A_Shomshor commented
        Editing a comment
        Same problem here Tiago Ferro

    • #6
      Thanks I'll try that
      Automettech - Automated Metrology Technology

      Comment


      • #7
        When I try it says my license expired and won't finish the install. I've tried both versions of 2020 available to download and put the string "@pcdmis-codefromhome.hexagonmi.com" in the LMS License Server section per the email... I'm trying to install it on a computer that currently has an online seat running 2015.1. Do I have to install it on a computer without PC-DMIS on it???

        Comment


        • Don Ruggieri
          Don Ruggieri commented
          Editing a comment
          It does sound like it is looking at a HASP license, and not the LMS Server license. Please confirm/reply that you do not have a HASP installed when this is happening.

          Its either that or there is a previous (local) LMS EID it is using, which in fact does have an expired date for this particular install of 2020, We could use CLM to remove that license, and use this temporary license, but that could get us into a situation which is more detrimental in the long run.

          So yes, I would recommend you use this CodeFromHome temporary license on a different computer where you did not already have a PC-DMIS license.

        • Mike Ruff
          Mike Ruff commented
          Editing a comment
          Thanks for the reply Don Ruggieri. The SMA for PC-DMIS on this computer expired in 2016, so I'll just try it on a different computer.

      • #8
        Sorry, I was out today. Are you still having this issue? You do not need to install it on a separate computer, but it does sound like it is getting confused with the license. Run CLM and see how many LMS EID's it finds. Maybe it is grabbing the wrong one?

        Comment


        • #9
          i uninstalled 2020 R1 and installed 2018 R2, it works......................

          but sometimes i get same message "License not found ", at that time i use to re-start my Laptop......
          And also it lags speed, for every mouse click it takes time to complete the action............
          Last edited by Thiyagu_Raj; 03-28-2020, 03:44 AM.

          Comment


          • #10
            Don Ruggieri I'm still having this issue.

            Tried both versions of 2020.

            I have previous (HASP installed) versions on the PC - could that affect it?

            Also I'm not familiar with the LMS system. If I look in CLM what should I expect to see? Are we borrowing a licence (Options tab, borrow licence tick box?).



            Automettech - Automated Metrology Technology

            Comment


            • Don Ruggieri
              Don Ruggieri commented
              Editing a comment
              I will try to address as many as I can of these issues, starting here. If you are trying to take advantage of the WorkFromHome initiative, please make sure the HASP is removed. If it is still problematic, please use the Settings Editor to export the registry keys and share it with me.

          • #11
            Maybe an undocumented enhancement?

            I just take my hasp home with me at the end of the day (work is OK with this as I do fix programs from home after I leave for the day). If I know I'm going to be off for a while it goes with me
            Xcel & MicroVal Pfx & Global 37mr4 thru 2012mr1sp3
            Contura Calypso 5.4

            Lord, keep Your arm around my shoulder and Your hand over my mouth. Amen.

            Comment


            • #12
              Not working here as well. I get the same error message. Unable to open settings editor as it says I need admin privileges even though I run it in admin. Tried 2020 and legacy versions.

              Comment


              • #13
                Just a shot in the dark..... If you have an older version of CLM (like 1.5) maybe try uninstalling it first?

                NinjaBadger -- I also have a HASP (offline) install...(several of them) and I was able to install 2020 R1 sp1 my second try.... good luck amigo!

                Comment


                • Don Ruggieri
                  Don Ruggieri commented
                  Editing a comment
                  Good point SeaLevel.

              • #14
                nothing works for me. i gave up. thanks hexagon. i knew it was to good to be true

                Comment


                • Don Ruggieri
                  Don Ruggieri commented
                  Editing a comment
                  At least give me a chance to resolve your issue, what is happening?

              • #15
                Don Ruggieri

                I've tried complete uninstall of 2020 and both 1.5 and 1.7 CLM. Then re-installed from scratch as admin.

                As before the install seems to go fine.

                It's when I try to start the software I get the error. (same as on the OP).

                If I look in CLM what should I see in there? Should it show a licence? is this a borrowed licence? or what?

                Automettech - Automated Metrology Technology

                Comment


                • Don Ruggieri
                  Don Ruggieri commented
                  Editing a comment
                  Good question, in CLM (1.7 on my system) it will not appear, as it is not an installed license. Let me check on this and other ways to confirm it is configured properly. I believe there are a couple of registry entries that are associated with this.

                  Check these settings please, in the Settings Editor, Licensing section -

                  LmsLicenseServers set to @pcdmis-codefromhome.hexagonmi.com

                  UrlToFnoServices set to https://licensing.wilcoxassoc.com/flexnet/services

                  UseLMSLicensing set to 1

                  and this one in the registry editor

                  LicenseType set to LMSLicenseServer
                  Last edited by Don Ruggieri; 03-31-2020, 06:56 PM.

              Related Topics

              Collapse

              Working...
              X