Probe tip calibration question

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Probe tip calibration question

    I have a problem child .3mm probe tip that I needed to totally rebuild as it was consistently returning dubious results. Having deleted and rebuilt it I now must calibrate it. Here is my problem. I have a .75mm calibration sphere but I can;t edit the start and end angles. It is defaulted to 0 and 90 and all the selection boxes are grayed out so I can't change that to say 30 and 90. Right now it shanks out at the 0 degree start angle. Help?

  • #2
    "User defined" selected instead of "default mode"?
    sigpicIt's corona time!
    737 Xcel Cad++ v2009MR1....SE HABLA ESPAÑOL

    Comment


    • Jim Poehler
      Jim Poehler commented
      Editing a comment
      Yes, but it is actually an IT problem. I can edit it off line in my office but not at the cmm. Permissions you know.

  • #3
    Measure the sphere as a sphere, then use "calibrate single tip...

    Comment


    • #4
      A little more about this :
      ASSIGN/V1=QUALTOOLDATA("xyz","the name of your sphere")
      ASSIGN/V2=QUALTOOLDATA("diam","the name of your sphere")

      Then measure an autosphere with the right angles at V.XYZ and V2 as diameter.

      CALIBRATE ACTIVE TIP WITH FEAT_ID=SPH1, QUALTOOL_ID=the name of your sphere, MOVED=NO
      AXIS THEO MEAS DEV STD DEV
      X V1.X 8.0080 8.0080
      Y V1.Y 1.0000 1.0000
      Z V1.Z 0.9500 0.9500
      DIAM V2 1.0000 1.0000 0.0000

      Hope this helps



      ftp://wilcoxassoc.com/docs/How%20To%...ibrateTips.zip

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      Working...
      X