feature control frame trihedron outta whack!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • feature control frame trihedron outta whack!

    I just received version 4.0 of pc dmis and installed it. However the feature control frame trihedron, does not match the part current alignment trihedron.
    The part current alignment trihedron has x going left to right. Y is going away from you and z is coming straight out of the table. The fcf trihedron is pointing z in the y direction, x in the z direction, and y in the x direction. This is giving me some funky numbers in the fcf box, and is taking a number that is in the x direction and saying it is in the y direction on the report and such.
    Thanks, any help would be appreciated.

  • #2
    Well, 3.7 mr3, at the splash screen, click edit, click machine interface setup, click axis tab and correct the axes. I think that'll get you going.

    TK
    sigpicHave a homebrew

    Comment


    • #3
      Are you using CAD? Look at what you leveled an rotated to in your alignment.
      sigpicSummer Time. Gotta Love it!

      Comment


      • #4
        Other than what Paul said, are you speaking of the target plot associated with the true position? If you are speaking of the target plot it is work plane dependent. I learned this while working with DATPAGE, it too is workplane dependent. I may be missing something as I haven't seen a trihedron associated with the FCF(Feature Cntrol Frame). It should be noted that I am normally using Legacy reporting.
        Last edited by JamesMannes; 08-04-2006, 02:00 PM.
        sigpic

        James Mannes

        Comment


        • #5
          fcf trihedron

          I have the same problem.
          called tech. support.
          Informed them of the problem I was having.

          emailed program to look over.
          got a call back stating that there was no problem with program.
          they could not repoduce it.

          currently using old style tp.
          2014 SP5, DataPage + v5.0 #331
          [testing v2015.1]

          Comment


          • #6
            tking, I went to the edit window, and under the axis tab, the x y z axis's matched x y and z. No luck there, any other ideas??

            Comment


            • #7
              paul, I am not using cad.

              Comment


              • #8
                James Mannes, the part that is manually probed has a part current alignment, it is the little trihedron with the x y and z axis, in red, the same xyz that is used to make an alignment. When legacy dimensions are used, and I was using a true position dimension, there appears in the same window as the part is, a littler feature control frame trihedron. I believe that these two trihedrons are supposed to be pointing in the same directions, however, mine are not. On the fcf trihedron, x is z, z is y, and y is x.
                Last edited by john d; 08-04-2006, 02:25 PM.

                Comment


                • #9
                  David Phillips, Yes, I have also experienced this, I think they do that when they have no idea!!

                  Comment


                  • #10
                    I am qualifying right now, but when doen I will look at this (I will assume that I will get the same results I just haven't seeen it yet?)
                    sigpic

                    James Mannes

                    Comment

                    Related Topics

                    Collapse

                    Working...
                    X