Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: edit program

  1. #11
    PC-DMIS demi-Guru
    • Additional Information
      • Years CMM Experience:
      • Since 2008
      • Software Version:
      • PC-DMIS CAD 4.3 CAD 4.3MR1
      • Machine Type:
      • DELTA DEA GANTRY
      • Location:
      • Ontario Canada
      • Job Function:
      • CMM PROGRAMMER/ QUALITY CONTROL TECH
    ADAM WALLACE's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Ontario Canada
    Posts
    1,038

    Default

    In this screenshot your edit window is open? In your previous post you said you only have graphic display window and report window open? Close all of these windows too make sure nothing is open in behind. Close them all edit window graphic window report window. Are you usind dual monitors?
    Last edited by ADAM WALLACE; 07-25-2013 at 11:32 AM.
    STANDING CORRECTED IS THE ONLY WAY I STAND

  2. #12
    Member
    • Additional Information
      • Years CMM Experience:
      • 18
      • Software Version:
      • Cad++ 2011 MR1
      • Machine Type:
      • BnS/Global/Tesa+ShefDisc
      • Location:
      • oHIo
      • Job Function:
      • QA/Programmer/Operator
    krenginetics's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    oHIo
    Posts
    63

    Default

    I am trying to see what all is going on there...my eyes aren't the best at this small resolution.

  3. #13

    Default

    closed all windows and nothing is behind them. not using dual monitors and this is the ONLY program i am having the problem with. i went into older programs and added features just fine. DRIVING ME NUTS!

  4. #14
    Member
    • Additional Information
      • Years CMM Experience:
      • 9 yrs
      • Software Version:
      • 2013 CAD++
      • Machine Type:
      • B&S Global Performance
      • Location:
      • San Antonio
      • Job Function:
      • CMM Programmer
    Wlayton's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    San Antonio
    Posts
    80

    Default

    I know this doesn't sound right, however, have you tried to put an underscore in your spaces? When you name something like "manual z level", try "manual_z_level". PC DMIS is very mean when it reads and it may be reading your recalls as going back to manual mode. Just a suggestion.
    If there wasn't a wrong way, I would have no way at all.

  5. #15

    Default

    SO.......I messed around in the program and when i started clicking throughout the program starting at the startup commands down through the program...IT WORKS. Very strange but up and running!

  6. #16
    Senior Member
    • Additional Information
      • Years CMM Experience:
      • 1
      • Software Version:
      • 2010 MR3
      • Machine Type:
      • B&S Global Performance 5.7.5, FX 9.15.8
      • Location:
      • Southern California
      • Job Function:
      • Take the blame...
    ClayT's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Southern California
    Posts
    333

    Default

    Quote Originally Posted by Cheryl View Post
    i'm at the end of the program and its active and then as soon as i click on the measure icon it goes inactive....and the only windows open are the graphic window and report window?
    [WAG] Maybe the window is opening somewhere off screen? Anyone using dual monitors there?

    edit: never mind... you already solved it.
    One screenshot is worth a thousand Need more info
    Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity...

  7. #17
    Ultra Senior Member
    • Additional Information
      • Years CMM Experience:
      • 1985......2013
      • Software Version:
      • 3.206 updated by forward thinking mangement 7 weeks before retirement to Pc Dmis 2012
      • Machine Type:
      • Finished on a baby Mistral .7.7.5
      • Location:
      • UK, East Midlands, Home of RR
      • Job Function:
      • Cmm Programmer...retired after 48 years @ the pointy end

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    UK, East Midlands, Home of RR
    Posts
    564

    Default

    Quote Originally Posted by Cheryl View Post
    Code:
    dcc top of v-block pln2=feat/plane,cartesian,triangle
    theo/<-0.9873,-3.5007,-0.7444>,<-0.0002937,0.0000302,1>
    actl/<-0.9872,-3.5006,-0.7428>,<-0.0028784,-0.0011952,0.9999951>
    meas/plane,4
    hit/basic,normal,<0.4191,0.0578,-0.7441>,<-0.0002937,0.0000302,1>,<0.4191,0.0579,-0.7304>,use theo=yes
    hit/basic,normal,<0.4138,-6.9496,-0.7439>,<-0.0002937,0.0000302,1>,<0.4139,-6.9494,-0.747>,use theo=yes
    move/point,normal,<0.4136,-6.9495,0.0286>
    move/point,normal,<-2.3938,-6.9475,-0.0233>
    hit/basic,normal,<-2.3935,-6.9475,-0.7447>,<-0.0002937,0.0000302,1>,<-2.3933,-6.9473,-0.7467>,use theo=yes
    hit/basic,normal,<-2.3884,-0.1636,-0.7449>,<-0.0002937,0.0000302,1>,<-2.3883,-0.1636,-0.7471>,use theo=yes
    move/point,normal,<-2.3886,-0.1646,0.3568>
    endmeas/
    v-block pln2=feat/plane,cartesian,triangle,no
    theo/<-0.9873,-3.5007,-0.7444>,<0.0002937,-0.0000302,-1>
    actl/<-0.9872,-3.5006,-0.7428>,<0.0028784,0.0011952,-0.9999951>
    constr/plane,rev,dcc top of v-block pln2
    datdef/feature=v-block pln2,a
    The use of mathmatical symbols in your headings is confusing for Pc Dmis...its been covered in numerous postings.

    Essentially what you are instructing the code to do is 'v minus block' & on more than one occasion.

    I would not even run a Cmm program with only 0.02 Hit & Retract values. Far too little time for dissipating any 'inertia' built up.

    In an 'O' ring groove would be an exception with speed adjusted to compensate of course.
    Poleaxe

    Beware the environment you live in for it will shape you
    Be careful the friends you choose for you will become like them.


Similar Threads

  1. Edit window goes blank while running program.
    By Erikir in forum PC-DMIS for CMMs
    Replies: 8
    Last Post: 05-24-2013, 03:08 PM
  2. Replies: 11
    Last Post: 05-01-2009, 10:52 AM
  3. edit window/edit
    By tinabeth in forum PC-DMIS for CMMs
    Replies: 6
    Last Post: 03-26-2009, 02:22 PM
  4. Program Edit problem.
    By Hooch in forum PC-DMIS for CMMs
    Replies: 1
    Last Post: 01-29-2008, 10:31 PM
  5. Program edit?
    By Hooch in forum PC-DMIS for CMMs
    Replies: 6
    Last Post: 01-29-2008, 02:10 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •